Please enable JS

Mesologie

Mesologie

Een mesoloog kijkt via verschillende westerse en oosterse invalshoeken naar functie en disfucntie in het lichaam. Door middel van het doormeten van acupunctuurpunten wordt de functie van een orgaan inzichtelijk, en welke specifieke ondersteuning het orgaan nodig heeft om zijn functie te verbeteren. Hij/zij onderzoekt welke voeding goed verdragen wordt of juist stoort. Een mesoloog richt zich op chronische klachten en behandelt met natuurlijke middelen zoals vitaminen, mineralen, kruiden, homeopathie en leefstijl advies.

- Laura Ruijter | Clemens Verkouter -
Mesoloog

Praktisch

Consult

In het eerste consult wordt meteen een behandelplan geformuleerd. Mesologie is een traject, meestal zijn vier à vijf consulten voldoende om een significante verbetering te bereiken. De consulten vinden met een interval van 4 tot 8 weken plaats. De mesoloog meet welke supplementen aanslaan en welke niet. Hij/zij geeft een uniek advies omdat het advies van tevoren gecontroleerd is op het lichaam.

Prijs & Timing

Een consult kost 95 euro en wordt door de meeste aanvullende verzekeringen (deels) vergoed. Uw eigen risico is niet van toepassing. Clemens Verkouter is werkzaam op woensdag, Laura Ruijter is werkzaam op vrijdag.

Voor wie?

De doelgroep is van babies tot ouderen. Mensen van alle leeftijden kunnen door een mesoloog worden behandeld. Ook jongeren, pubers en tieners worden voor psychiatrische klachten zoals ADHD behandeld.

Mesologie
Verschillende zienswijzen
Mesologie is een relatief nieuw concept binnen de aanvullende geneeskunde. Mesologie combineert verschillende zienswijzen om een beeld te vormen van het klachtenpatroon en de oplossingen. Het omvat Westerse benaderingen zoals fysiologie, pathologie, neurologie, psychologie, anatomie en westerse kruidenleer.
Oosterse benaderingen
Daarnaast bevat het Oosterse benaderingen zoals TCM (Traditional Chinese Medicine). Ayurveda (=kennis van het leven, een meer dan 5000 jaar oude Indiase geneeswijze). Homeopathie (therapie waarbij een specifieke prikkel het zelf genezend vermogen activeert). Orthomoleculaire geneeswijze (geneeswijze die zich richt op het in balans zijn van de vitaminen/mineralenhuishouding, de verhouding omega 3/6/9 vetzuren, het bestrijden van vrije radicalen etc. om zo het zelf genezend vermogen zo optimaal mogelijk te laten functioneren). Acupunctuur
Een mesoloog onderzoekt de klachten door een intakeformulier voor te bereiden, een anamnesegesprek, een buik-, tong- en polsonderzoek. Dit geeft een beeld van het functioneren van de organen. De mesoloog meet, louter op handen en voeten, middels Elektronische Fysiologische Diagnostiek (EFD) acupunctuurpunten door. De acupunctuur punten bevinden zich op een meridiaan die in verbinding staat met een orgaan. Bijvoorbeeld een meting op de wijsvinger maakt duidelijk hoe de dikke darm functioneert, welke voeding goed verdragen wordt en welke niet, of er te weinig water gedronken wordt, of een probiotica een meerwaarde is en zo ja welke, etc.

Indicaties

De mesoloog behandelt chronische klachten zoals:
spijsverteringsproblemen, maag-, lever-, darmklachten, spastische darm, PDS, diarree, misselijkheid, opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, Morbus Crohn en colitis ulcerosa.

Vermoeidheid, Burn-out, stress, ME en chronisch vermoeidheidssyndroom.

Allergieklachten, voedselintoleranties, hooikoorts, lactose-intolerantie, glutenintolerantie, tarweintolerantie, nikkelallergie etc.

Hartklachten, circulatiestoornissen.

Longklachten zoals astma, bronchitis, benauwdheid, chronische luchtweginfecties.

KNO-klachten.

Spier- en gewrichtsklachten, reumatoïde artritis, fybromylagie, stijfheid, pijn en pijnklachten, rugpijn.

Huidaandoeningen zoals acné, eczeem, uitslag, rosacea, urticaria, psoriasis, droge huid.

Menstruatie en overgangsklachten, PMS, endometriose, nachtzweten en opvliegers, vruchtbaarheidsproblemen.

Urinewegproblemen zoals chronische blaasontstekingen, terugkerende nierstenen, vaginale infecties.

Hoofdpijn en migraine.

Diabetes mellitus en overige vormen van suikerziekte.

Herstel na virale infecties zoals Pfeiffer.

Herstel na de ziekte van Lyme of andere parasitaire belasting.

Laura Ruijter | Clemens Verkouter

Mesoloog

Laura Ruijter | Mesoloog

Mesologe in Steenbergen en Roosendaal.
Mijn passsie begon toen een mesoloog mijn dochter, na een lange zoektocht, van haar onverklaarbare buikklachten afhielp. Toen we voor het eerste consult bij haar binnen stapte, wist ik meteen: Dit is het, dit wil ik ook!  Zo’n compleet onderzoek met allerlei dwarsverbanden vanuit verschillende geneeswijzen met elk een andere visie, maar ook weer zo overlappend. Daarnaast de vele verschillende natuurlijke supplementen om in te zetten. En daarbij, niet onbelangrijk; het is te meten. Eindelijk ging het beter met mijn dochter en ik ben met mijn zesjarige studie mesologie in Amsterdam begonnen.
Vooral de complexe puzzel ontrafelen en uitvinden wat de oorzaak van de klacht(en) is, is voor mij de grootste uitdaging. Mijn talenten komen zo goed tot uiting in dit prachtige en uitdagende vak. Met als mooiste resultaat: de mensen weer veel beter de deur uit te zien lopen.

 

Clemens Verkouter | Mesoloog

Uw mesoloog in West Brabant (Oosterhout, Hoogerheide, Steenbergen).
Vanaf mijn kindertijd ben ik geïnteresseerd in kruiden en genezen. Na een periode in de hulpverlening gewerkt te hebben, vond ik het tijd om te gaan doen wat ik echt wil doen. Na uitgebreid onderzoek naar verschillende methodes/opleidingen, heb ik overtuigd voor de Mesologie gekozen. Het brede kennisfundament, de mogelijkheid tot het controleren van mijn inzichten en de vereniging tussen oost en west zijn bepalend geweest voor mijn keuze om mesoloog te worden.

Laura Ruijter

Laura Ruijter

Mesoloog
Werkzaam op vrijdag
Kaaistraat 71
4651 BM Steenbergen
T 0648 50 7444
mesologielauraruijter@gmail.com
www.mesologielauraruijter.nl
 
Clemens Verkouter

Clemens Verkouter

Mesoloog
Werkzaam op woensdag
Kaaistraat 71
4651 BL Steenbergen
T 0031 6 1520 1446
info@mesologieclemensverkouter.nl
www.mesologieclemensverkouter.nl
01

Thuisbezoek

Voor de cliƫnten die fysiek niet in de mogelijk zijn om tot bij de praktijk te komen.
Enkel op afspraak.

02

Inloopspreekuur

Is een mogelijkheid voor cliƫnten om geheel vrijblijvend uitleg te komen vragen of we met het centrum een oplossing kunnen bieden voor hun problemen. Kosteloos & vrijblijvend. Ieder oneven week op woensdag namiddag.

03

Telefonisch spreekuur

Elke dinsdag van 20u tot 22u.
T 0167 56 01 00

PMC Eaux de vie
Kaaistraat 71
4651 BL Steenbergen
T 01 67 56 01 00
info@pmc-eauxdevie.nl
© PMC Eaux de vie
Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Door jouw inschrijving geef je PMC-Eaux de vie toestemming om je de e-nieuwsbrief te sturen. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Als je onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan op de uitschrijflink onderaan elke nieuwsbrief.