Please enable JS

Lymfedrainage

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een zacht pulserende massagetechniek die toegepast wordt in het verloop van de lymfebanen en specifiek  op de oppervlakkige lymfehaarvaatjes die zo gestimuleerd worden om vocht die in de weefsels gaat opstapelen terug in de circulatie te pompen.
Het lymfestelsel kan gezien worden als een aanvullend afvoersysteem naast ons bloedvatenstelsel. Het is ook van groot belang voor de afweer in ons lichaam en kan overbelast raken door ontsteking, trauma, littekens…
 

- Isanne Urbanski-Hilte -
Manuele Lymfedrainage

Praktisch

Consult

Mijn behandeling bestaat uit Manuele Lymfedrainage, een massagevorm met als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de weerstand te verhogen, zelfherstellend vermogen te stimuleren, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. 

Prijs & Timing

xx

Voor wie?

xx

Lymfedrainage
De therapie bestaat uit 3 onderdelen. Het belangrijkste is de massage, die erop gericht is  de druk te verminderen en lymfevocht  af te voeren en klachten te verminderen.   Ook wordt met de massage de conditie van de aderwand en de huid verbeterd. Daarnaast worden oefeningen en leefregels  doorgesproken. Voor een optimaal resultaat van de therapie is het belangrijk dat de patiënt  de oefeningen dagelijks uitvoert en zich aan de leefregels houdt.

Indicaties

 • Lymfoedeem ( volstromen van de ledematen met opgezwollen benen en voeten, armen …
 • Lipoedeem (opstapelen van vocht tussen vetcellen.)
 • Spataderen
 • Klachten bij zwangerschap
 • Na heelkundige ingrepen (vb borstsparende ingreep os last van zwelling rond littekens)
 • Vermoeide benen met tintelingen
 • Stimulatie van doorbloeding
 • Stimulatie van de afweer bij auto-immuunziektes of algemene verlaagde weerstand.
 • Verschillende huidaandoeningen.
 • Spijsverteringsklachten (vb constipatie…)
 • Stressreductie…

Isanne Urbanski-Hilte

Manuele Lymfedrainage

Isanne Urbanski-Hilte | Manuele Lymfedrainage

Ik wil mij even voorstellen. Ik ben geboren in Den Haag, opgegroeid op Voorne Putten. Ben in 1970 geboren, getrouwd en heb twee dochters van 16 en 19 jaar. Na jaren als Chemisch Analiste in een laboratorium gewerkt te hebben, koos ik voor een richting die beter met kleine kinderen te combineren viel. Ik volgde de opleidingen Sportmassage , Haptonomische massage en meerdere ontspannende massages, daarna opleidingen voor Spatadertherapie volgens “Jom”, HBO Medische basis kennis en Manuele Lymfedrainage volgens methode van Dr Emil Vodder.

Ben ook 1 dag werkzaam als Audicien in de winkel van mijn man. Deze opleiding heb ik in 2015 afgerond. Heb hierbij ook vakken als Anatomie , Fysiologie en Pathologie gehad maar Psychologie en Communicatie past ook goed het werk als Natuurgeneeskundig therapeut. Naast het werk heb ik hobby’s als paardrijden over het strand, knutselen, wandelen en genieten van de natuur. 

Ik ben aangesloten bij de Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) voor Natuurgeneeskundig Therapeuten, en bij de Vereniging voor Spatadertherapeuten(VvS) Ik volg regelmatig bijscholingen. Mijn behandeling bestaat uit Manuele Lymfedrainage, een massagevorm met als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de weerstand te verhogen, zelfherstellend vermogen te stimuleren, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. 
 

Isanne Urbanski-Hilte

Isanne Urbanski-Hilte

Manuele Lymfedrainage
Kaaistraat 71
4651 BL Steenbergen
T 0167 560 100 
M +31 651 646 573
www.praktijktholen.nl
info@praktijktholen.nl
 
01

Thuisbezoek

Voor de cliƫnten die fysiek niet in de mogelijk zijn om tot bij de praktijk te komen.
Enkel op afspraak.

02

Inloopspreekuur

Is een mogelijkheid voor cliƫnten om geheel vrijblijvend uitleg te komen vragen of we met het centrum een oplossing kunnen bieden voor hun problemen. Kosteloos & vrijblijvend. Ieder oneven week op woensdag namiddag.

03

Telefonisch spreekuur

Elke dinsdag van 20u tot 22u.
T 0167 56 01 00

PMC Eaux de vie
Kaaistraat 71
4651 BL Steenbergen
T 01 67 56 01 00
info@pmc-eauxdevie.nl
© PMC Eaux de vie
Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Door jouw inschrijving geef je PMC-Eaux de vie toestemming om je de e-nieuwsbrief te sturen. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Als je onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan op de uitschrijflink onderaan elke nieuwsbrief.