Please enable JS

Acupunctuur en Shiatsu-therapie

Acupunctuur en Shiatsu-therapie

Het Japanse woord voor Shiatsu betekent “druk met de vingers” – genezen door druk van je handen. Een vrije beweging van deze energie bepaalt ons gevoel van welzijn en in balans zijn.
Acupunctuur is van oorsprong een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren toegepast. Het activeert het natuurlijk helend vermogen van de mens.

- Sabine Wigman -
Acupuncturiste en Shiatsu-Therapeute

Praktisch

Consult

Hoe werkt de Balansmethode?
Na een uitgebreide diagnose kijk ik eerst naar de aard van de pijn. De pijnplek zelf laat ik met rust, omdat dit gebied toch al zo gevoelig is. Dit is voor de cliënt vaak een enorme verademing. De verlichting van de pijn is meestal direct merkbaar, vaak al enkele seconden na het plaatsen van de eerste naaldjes. Binnen de behandeling proberen we het optimale resultaat te bereiken.
Som zijn enkele behandelingen nodig om de pijn serieus te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. In de meeste gevallen is het resultaat verbluffend.
Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van de klachten.

Prijs & Timing

Prijs behandeling: 68,- euro
Duur behandeling: ca 1 uur
Als erkend therapeut ben ik aangesloten bij de Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten V.N.T. en het RBCZ. Daarom worden de consulten door een groot aantal ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Informeer daarvoor bij uw verzekeraar.

Voor wie?

Iedereen die in deze hectische, snelle tijd stil wil staan bij zijn eigen welzijn door de ontmoeting met zichzelf aan te gaan

Acupunctuur en Shiatsu-therapie
Shiatsu
Het Japanse woord voor Shiatsu betekent “druk met de vingers” – genezen door druk van je handen. De oosterse geneeskunde gaat uit van het concept dat “Qi” / “Ki” , energie of levenskracht, via de meridianen ( energiebanen ) door het lichaam stroomt in een directe verbinding met de organen en hun functies.
Een vrije beweging van deze energie bepaalt ons gevoel van welzijn en in balans zijn. Deze energiestroming kan verstoord worden door interne factoren ( denk aan emoties ) en door externe factoren ( denk aan levensomstandigheden / voeding ).
Dit ervaart u als ongemak of min of meer ernstige klachten. Via de aanraking ( druk op de meridianen ) beoogt Shiatsu, naast het feit dat het weldadig is om te ondergaan, het herstellen van de energetische balans, waardoor het zelfhelende vermogen wordt ondersteund en aangemoedigd.

Acupunctuur
Acupunctuur is van oorsprong een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren toegepast. Het activeert het natuurlijk helend vermogen van de mens.
Acupunctuur beïnvloedt de energiestromen in de meridianen van het lichaam. Tijdens de behandeling worden zeer dunne naalden ingebracht op bepaalde acupunctuurpunten die liggen op de energiekanalen of meridianen. Hierdoor wordt het lichaam geactiveerd om de balans in de energiehuishouding te herstellen. Hierdoor kunnen ziektes voorkomen, genezen of verlicht worden.
Ook levert acupunctuur een significante bijdrage in pijnreductie.

Indicaties

 • Acute verkoudheid, griep, bijholteontsteking (sinusitis), keelpijnen etc.
 • Allergieën, hooikoorts, huidklachten (bijvoorbeeld acné, eczeem)
 • Spijsvertering
 • Bewegingsapparaat
 • Hormonale aandoeningen
  Menstruatiestoornissen (te vroeg, pijnlijk, geen, te laat), premenstruele pijnen en spanning (pms).
 • Menopauze
 • Vermoeidheid
 • Burnout, uitputtingsverschijnselen, zowel geestelijk als lichamelijk
 • Hoofdpijn/migraine, aangezichtspijn etc.
 • Aangezichtspijnen
  Acupunctuur en Shiatsu-therapie kan helpen bij aangezichtspijn. Sommige cliënten met aangezichtspijn krijgen medicatie. Deze helpt niet altijd, maar er kunnen bijwerkingen ontstaan.
 • Slaapstoornissen (problemen met inslapen, doorslapen, etc.)
 • Een goede nachtrust is een van de pijlers van onze gezondheid.
 • Angsten, fobieën
  Angsten zijn een natuurlijke emotie in ons leven en helpen ons potentieel gevaar op te merken en er adequaat op te reageren.
 • Psychische labiliteit, depressie
 • Seksuele klachten
  Seksualiteit, zeker als het om persoonlijke problemen gaat, blijkt vaak een drempel te zijn om hiermee naar een therapeut of arts te gaan.Dit is jammer, omdat veel problemen vaak op te lossen zijn.
 • Pijn (chronisch of acuut)

Sabine Wigman

Acupuncturiste en Shiatsu-Therapeute

Sabine Wigman | Acupuncturiste en Shiatsu-Therapeute

Ik ben Sabine Wigman
Jarenlang was ik werkzaam in een drukke baan als Support manager binnen een IT-bedrijf in Keulen en daarna bij een groot Pharma-concern. Hoewel ik mijn werk met plezier deed, miste ik toch naast alle zakelijkheid de ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling en het contact met mijn eigen essentie. Ik kwam in aanraking met de Traditionele Chinese Geneeskunde en was erg onder de indruk. Ik besloot het roer drastisch om te gooien en voor mij een compleet nieuwe maar tegelijkertijd ook heel vertrouwde weg in te slaan.
Ik stopte met mijn baan en begon mijn opleiding als Shiatsu- en TCM –therapeute “Traditional Chinese Medicine” aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai / Instituut voor Shiatsu Massage Therapie Shu Ha Ri. Vervolgens heb ik de Westerse Medische Basiskennis gevolgd, waarna ik mij verder heb gespecialiseerd als Acupuncturist, een meerjarige studie die ik in 2013 heb afgerond. Gedurende mijn studie werd ik steeds meer bevestigd in het vertrouwen van mensen hun eigen oorspronkelijke kracht te hervinden en zo hun welzijn en levenskwaliteit te vergroten. Ik werk vanuit de essentie van de oosterse geneeswijzen, hetgeen betekent holisme, heelheid, respect en zorgzaamheid. Deze vormen de basis voor mijn behandelingen.

Sabine Wigman

Sabine Wigman

Acupuncturiste en Shiatsu-Therapeute
Veerstraat 66
4698 RM Oud Vossemeer
06 46337115
sabinewigman@shiatsupraktijk.info
 
01

Thuisbezoek

Voor de cliƫnten die fysiek niet in de mogelijk zijn om tot bij de praktijk te komen.
Enkel op afspraak.

02

Inloopspreekuur

Is een mogelijkheid voor cliƫnten om geheel vrijblijvend uitleg te komen vragen of we met het centrum een oplossing kunnen bieden voor hun problemen. Kosteloos & vrijblijvend. Ieder oneven week op woensdag namiddag.

03

Telefonisch spreekuur

Elke dinsdag van 20u tot 22u.
T 0167 56 01 00

PMC Eaux de vie
Kaaistraat 71
4651 BL Steenbergen
T 01 67 56 01 00
info@pmc-eauxdevie.nl
© PMC Eaux de vie
Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Door jouw inschrijving geef je PMC-Eaux de vie toestemming om je de e-nieuwsbrief te sturen. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Als je onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan op de uitschrijflink onderaan elke nieuwsbrief.