Please enable JS

Bewegingsbegeleiding en Orthomoleculair advies.

Bewegingsbegeleiding en Orthomoleculair advies.

Professionele training- en bewegingsbegeleiding.
Ieder heeft zijn eigen doelen en dromen, als het nu gaat om een triatlon (van kort tot lang), een (halve) marathon, een atletiekprestatie of doelen in het wielrennen (in zijn verschillende disciplines), zwemmen of andere sporttakken.

Orthomoleculair gezondheidsadvies
Levensstijl, voeding, beweging,…het is een complexe puzzel waarin een stukje op de verkeerde plaats de volledige puzzel kan ontsieren…maar hoe meer ik te weten kwam, hoe minder ik wist…de klassieke benadering van gezondheids- en voedingsleer bracht steeds minder vaak het echte antwoord op een vraagteken.
Tot…de slogan van het kPNI opleidingsinstituut 'het symptoom is nooit het échte probleem’ in beeld kwam, op het netvlies gebrand bleef en de aanzet gaf om me in de diep wetenschappelijke, orthomoleculaire geneeskunde van de Klinische Psycho Neuro Immunologie te verdiepen.
De talloze mismatches van onze samenleving blijken het functioneren van ons lichaam danig in de war te sturen waardoor een groot deel van de problemen op zijn minst al kunnen verklaard worden.

Mijn begeleiding van (gezondheids)sporters, atleten of mensen die gewoon op zoek zijn naar meer energie laat me toe om de aangereikte kennis dagelijks te overdenken en toe te passen.

- Dominic De Caluwé -
Professionele training- en bewegingsbegeleiding.

Praktisch

Consult

Intake: In een vrijblijvend intake-gesprek bespreken we samen uw levenswandel. Een anamnese van de gezinssituatie over uw huidige job tot een al dan niet sportieve achtergrond wordt in kaart gebracht.
De eventuele ziekte- en of blessuregeschiedenis wordt gekoppeld aan (mogelijke) oorzaken. Doelstellingen worden samen besproken. Verder is er een demonstratie van Coachbox, het platform waarin u als klant gekoppeld wordt aan mezelf als begeleider/coach. Via deze box worden dagelijks heel wat gegevens verzameld en geëvalueerd en aan de hand van regelmatige feedback worden planningen verder aangepast en uitgewerkt.

Prijs & Timing

De basisbegeleiding van 100 €/maand (excl. BTW) omvat het opstellen van een individueel trainingsprogramma, het verzamelen en opvolgen van gegevens via coachbox en onbeperkte communicatie. Inspanninstesten hebben een kostprijs van 75€ (excl. BTW) voor een veldtest (lopen op piste te Steenbergen, fietsen op nabij gelegen parcours), 130€ (excl. BTW) voor een indoortest met vermogensmeting (gebruik van eigen fiets op een professioneel meetinstrument).
Advies betreffende voeding en begeleiding bij jouw voedingspatroon (ook dagelijks via coachbox), alsook stabilisatie-coaching in functie van blessurepreventie en bewegingsefficiëntie worden aangerekend a rato van de te investeren tijd. In onderling overleg kunnen ook de agenda’s worden samen gelegd om het meest geschikte tijdstip vast te leggen voor training en communicatie.  Intake en inspanningstest kunnen aan elkaar gekoppeld worden.

Voor wie?

 • Mensen, jong en oud, met oog en interesse voor eigen lichaam en geest. Mens sana in corpore sano (een gezonde geest in een gezond lichaam) is een huizenhoog cliché waarin een heel grote waarheid schuilt.
 • Personen die (al dan niet op doktersadvies) terug aan de slag willen na een periode van revalidatie, burn-out of depressie.
 • Elke sportieveling die een hoger rendement wil halen uit zijn trainingsarbeid.
 • De topsporter die zijn onmiskenbaar potentieel verder wil uitbuiten.
 • Al wie af te rekenen heeft met Westerse ziektebeelden zoals migraine, reumatoïde atritis, neurodegeneratieve ziektes, diabetes type 2, allergieën, intoleranties, overgewicht,...
Pijn- en blessure vrij sporten, een fittere levensstijl of het gewicht onder controle krijgen zijn geen loze begrippen als je er de nodige expertise kunt tegenover stellen.  Orthomoleculaire gezondheidsleer beïnvloedt het  zelfherstellend vermogen van het lichaam en de resultaten voor de sportbeoefenaar. Het biedt inzicht aan elke persoon op zoek naar verheldering en een andere aanpak waarbij oorzaken worden opgelost en niet enkel symptomen worden bestreden

Bewegingsbegeleiding en Orthomoleculair advies.

Pijn- en blessure vrij sporten, een fittere levensstijl of het gewicht onder controle krijgen zijn geen loze begrippen als je er de nodige expertise kan tegenover stellen. In die richting is dan ook mijn volgende opleiding gesitueerd: orthomoleculaire gezondheidsleer. Deze discipline zal mijn principe van werken als coach verder ondersteunen en uitdiepen. Het zal tevens de resultaten voor de sportbeoefenaar of persoon op zoek naar andere verheldering en een andere aanpak op een hoger niveau positief beïnvloeden.

Inspanningstesten
Een inspirerend gesprek kan je misschien dat laatste duwtje in de rug geven.
Als het om puur sportieve doelstellingen gaat dan wordt het conditioneel vermogen in kaart gebracht door een functionele inspanningstest (Lopen, fietsen, zwemmen, skeeleren).
Tijdens een progressief inspanningsprotocol met bloedlactaatmeting bepalen we heel nauwkeurig de desbetreffende drempelwaarden om op basis daarvan hartslag- en (voor fietsdoeleinden) vermogenszones op te stellen waarop het trainingsprogramma gebaseerd zal zijn.
Aan de hand daarvan wordt de haalbaarheid van de gekozen doelen realistisch in kaart gebracht en nagestreefd. 
Hier komt de grote meerwaarde van individuele begeleiding en dagelijkse opvolging tot zijn recht. Alle relevante en dikwijls bepalende factoren die het proces (kunnen) beïnvloeden worden op die manier meegenomen in ons traject. De inspanningen en trainingen worden opgebouwd op een hyper-individueel niveau.

Opleidingen, bijscholingen, zelfstudie…het was telkens iets om naar uit te kijken!
Als gevolg hiervan werd mijn focus, naast atleten met een prestatiedoel, verbreed naar mensen met een gezondsheidsdoel. Levensstijl, voeding, beweging,
 

Indicaties

 • Stress die niet te kanaliseren valt
 • Problemen met gewichtsbehoud of -verlies
 • Hoe eet ik evenwichtig in combinatie met mijn levensstijl (sport, arbeid,…)
 • Kortademig bij elke korte inspanning
 • Overbelastingsyndromen, met pijn en/of blessures, al dan niet van terugkerende aard, 
 • Grote trainingsload zonder of met slechts beperkt rendement.
 • Stereotiep ’saai’ trainingspatroon dat volhouden moeilijk maakt
 • Hoe een nieuwe doelstellingen gaan aanvatten? (triatlon, marathon, wielerwedstrijd, nieuwe sport,…)
 • Hardnekkige, chronische ontstekingen
 • Fertiliteitsproblemen, hormonale klachten
 • Migraine, maaglast, stoelgangproblemen,...

Dominic De Caluwé

Professionele training- en bewegingsbegeleiding.

Dominic De Caluwé | Professionele training- en bewegingsbegeleiding.

Van je hobby je beroep kunnen maken, het was voor mij ook steeds een doel.
Van kindsbeen af was bewegen de remedie om energie kwijt te spelen. Toen er studiekeuzes moesten gemaakt worden was dit voor mij dan ook doorslaggevend. Zo heb  ik een parcours afgelegd die me inzicht gaf in het menselijke lichaam en aanvullend hoe ik daarmee aan de slag kon gaan in het onderwijs. In deze periode werd ik ook reisbegeleider en trok ik veelvuldig op avontuur over de ganse wereld met een groep gelijkgezinden. Zo ontmoette ik mijn vrouw in Ijsland en werden 2 prachtige dochters geboren die we ook de reismicrobe trachten mee te geven.
Ondertussen was er ook mijn drang naar iets meer avontuur in de uithoudingssporten die concreter tot uiting kwam in iets wat leek op een prille triatloncarriére. De combinatie van sport en mijn reeds opgedane kennis bracht me zo, tijdens mijn eerste echte wedstrijdseizoen, tot in het wereldkampioenschap lange afstandstriatlon in Hawaï.
Daaropvolgend was het een kleine stap naar de Vlaamse trainersschool om me verder te verdiepen in de meest actuele trainingsleer en inspanningsfysiologie. Dit traject leverde me het diploma van topsporttrainer A op. Dit gaf me een stevige basis om andere atleten te begeleiden op verschillende vlakken, in verschillende sporten en op diverse niveaus. Jarenlang combineerde ik het buitengewoon onderwijs met begeleiding en coaching. Al die tijd timmerde ik zelf verder aan de weg in de triatlonsport en haalde ik een aantal ereplaatsen in internationale wedstrijden met aanzien. Binnenkort, half oktober, sta ik zo op mijn 41e nog eens aan de start van het wereldkampioenschap, het walhalla voor elke triatleet.

Dominic De Caluwé

Dominic De Caluwé

Professionele training- en bewegingsbegeleiding.
Kaaistraat71
4651BM Steenbergen
 
01

Thuisbezoek

Voor de cliƫnten die fysiek niet in de mogelijk zijn om tot bij de praktijk te komen.
Enkel op afspraak.

02

Inloopspreekuur

Is een mogelijkheid voor cliƫnten om geheel vrijblijvend uitleg te komen vragen of we met het centrum een oplossing kunnen bieden voor hun problemen. Kosteloos & vrijblijvend. Ieder oneven week op woensdag namiddag.

03

Telefonisch spreekuur

Elke dinsdag van 20u tot 22u.
T 0167 56 01 00

PMC Eaux de vie
Kaaistraat 71
4651 BL Steenbergen
T 01 67 56 01 00
info@pmc-eauxdevie.nl
© PMC Eaux de vie
Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Door jouw inschrijving geef je PMC-Eaux de vie toestemming om je de e-nieuwsbrief te sturen. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Als je onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan op de uitschrijflink onderaan elke nieuwsbrief.