Please enable JS

Haptotherapie

Haptotherapie

Je lichaam vertelt veel over hoe je je voelt: gespannen schouders, een knoop in je maag, knikkende knieën. Ze spreken voor zich. Maar ernaar luisteren is een ander verhaal. Vaak hollen we maar door en negeren de signalen die ons lijf ons geeft. Met haptotherapie leer je om weer in 'contact' te komen met je lichaam, om te luisteren naar wat het je vertelt. Haptotherapie beoogt het herstel van het voelen en ervaart dat je lichaam je een heleboel vertelt. Over wat goed voelt en wat niet, en daar naar kunnen handelen.
 

- Margaret Steeman -
Haptotherapie & Zwangerschapsbegeleiding

Praktisch

Consult

Hoeveel sessie heb ik nodig?
Dat verschilt van persoon tot persoon en hangt ook af van de hulpvraag. We voeren een intake gesprek, zoeken naar de hulpvraag. Soms zijn drie sessie voldoende, soms 10-12 sessies. 
Eén behandelsessie duurt gemiddeld 50 min.

Prijs & Timing

Haptotherapie wordt vergoed als je aanvullend verzekerd bent. De vergoeding verschilt per ziektekostenverzekering en hoe je verzekerd bent. Dit is te lezen op de site van de VVH. www.haptotherapeuten-vvh.nl

Voor wie?

Haptotherapie is voor iedereen, van jong tot oud.
Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is voor de zwangere vrouw en diens partner. We beginnen bij deze begeleiding in de 20ste week van de zwangerschap. En bestaat uit 4-5 sessies.

Haptotherapie

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding: Een tastbaar welkom.
Door de partner vroegtijdig met de zwangerschap te betrekken wordt de zwangerschap meer door beide ouders beleefd. Samen contact hebben met je ongeboren kindje is zeer intens en ontroerend.
Als (aanstaande) partner word je nauw betrokken bij het hele proces en krijg je ook veel praktische handvatten en informatie om je vrouw te kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zo kun je samen naar het ouderschap toe groeien. Tijdens de bijeenkomsten gaan we onder andere in op vragen die betrekking hebben op dragen van de baby in je buik, het opvangen van weeën, het omgaan met de pijn.
 
Voor meer informatie kun je kijken naar het filmpje op de website van VHZB: www.vhzb.nl  en op de website:  www.metgevoelbevaltbeter.nl
 

Indicaties

Haptotherapie bij burn-out
De kiem van een burn-out is als je de noodsignalen van je lichaam negeert. Haptotherapie helpt je de signalen van je lichaam te verstaan.
Verder is het ook belangrijk om er achter te komen wat maakt dat je voor jezelf die lat zo hoog ligt, alle ballen in de lucht wilt houden. Vaak zijn het patronen in je gedrag die je je hele leven hebt gedaan, maar nu niet meer goed bij je passen, omdat je lichaam aangeeft die patronen niet meer vol kan te kunnen houden.

Haptotherapie bij kinderen
Heeft je kind last van boze buien? Heeft je kind zich teruggetrokken in zichzelf? Heeft je kind lichamelijke klachten als buikpijn, hoofdpijn, slecht slapen?
Weet je niet meer hoe je je kind kan bereiken?
Haptotherapie is gebaseerd op de pincipes van de haptonomie. Voor kinderhaptotherapie betekent dit dat het kind mag voelen wat hem dwars zit en ervaren hoe hij omgaat met zichzelf en met anderen. Hij leert daarbij wat zijn mogelijheden zijn.
Oefeningen helpen je kind te voelen wat er bij hem gebeurt en hoe hij ermee omgaat.
Aanraken helpt je kind om te voelen wat zijn lichaam aan signalen afgeeft. Belangrijk is dat je kind er woorden aan kan geven aan wat hij voelt.

Haptotherapie en relaties
Een relatie speelt zich af in het spanningsveld van samen en alleen: autonomie en verbinding.
Problemen in de relatie hebben dan ook te maken met grenzen, intimiteit en nabijheid, herkennen en uitdrukken van gevoelens, het niet samen kunnen oplossen van een conflict, het verwerken van verlies, rouw of een trauma dat op de relatie drukt.
Een gevoel elkaar kwijt te zijn.
Tijdens de haptotherapiesessies word je beiden uitgenodigd om aan den lijve te ervaren hoe je omgaat met je kwetsbaarheid, boosheid, angst, verdriet en blijschap. Mag je ruimte innemen? Draag je je eigen berantwoordelijkheid?
 

Margaret Steeman

Haptotherapie & Zwangerschapsbegeleiding

Margaret Steeman | Haptotherapie & Zwangerschapsbegeleiding

Ik ben Margaret Steeman (Rotterdam, 1954), ik ben getrouwd en samen hebben we een zoon en een dochter. Wij wonen in Zevenbergen.
Na mijn studie in 1980 ben ik begonnen als fysiotherapeut in een particuliere praktijk. Al snel werd mij duidelijk, dat veel fysieke  klachten onderhouden worden door problematiek die voor fysiotherapie niet toegankelijk is. In mijn zoektocht naar mogelijkheden om ook deze onderliggende problemen het hoofd te bieden stuitte ik op de haptonomie. Omdat ik daarin elementen aantrof die mij bijzonder aanspraken ben ik de opleiding haptotherapie in Doorn (Academie voor Haptonomie en Kinesionomie) gaan volgen.
Sinds 1996 heb ik mijn Haptotherapiepraktijk aan huis, nu in Zevenbergen.
Door de jaren heen heb ik de specialisatie gedaan die de academie in Doorn aangeboden heeft.
* Haptonomische zwangerschapsbegeleiding; zie ook www.metgevoelbevaltbeter.nl  
* Kinderhaptotherapie
* Haptotherapie en relatieproblematiek
* Haptotherapie bij burn-out
 
Gaandeweg is mijn interesse ook gewekt voor het systemisch werk. Iedereen stamt af van een familie waarmee we onverbrekelijk verbonden zijn. Dit familiesysteem werkt in op onze relaties, gezondheid, levensweg, waarneming en handelen. Bert Hellinger heeft een methode ontwikkeld om het (veelal) verborgen krachtenveld van de familieziel bewust te maken, om er de juiste plaats in te kunnen nemen, zodat het kan functioneren als een bron van kracht. 
Op dit moment laat ik me inspireren door het systemisch werk van Franz Ruppert. Hij maakt verbinding tussen de hechtingtheorie, traumaverwerking en het werken met opstellingen. 
 
Met een  fysiotherapeutische, haptotherapeutische en systeem therapeutische blik voelt het voor mij als een complete visie van waaruit ik de cliënt in zijn totaliteit kan zien en behandelen.
 
Na jarenlang solo in mijn praktijk in Zevenbergen te werken vind ik het leuk om ook deel uit maken van een team werkzaam in de praktijk van Anniek van Tongel: “eaux de vie”.

Margaret Steeman

Margaret Steeman

Haptotherapie & Zwangerschapsbegeleiding
Kaaistraat 71
4651 BL Steenbergen
T 0168-407135
info@haptotherapie-moerdijk.nl
www.haptotherapie-moerdijk.nl
 
01

Thuisbezoek

Voor de cliƫnten die fysiek niet in de mogelijk zijn om tot bij de praktijk te komen.
Enkel op afspraak.

02

Inloopspreekuur

Is een mogelijkheid voor cliƫnten om geheel vrijblijvend uitleg te komen vragen of we met het centrum een oplossing kunnen bieden voor hun problemen. Kosteloos & vrijblijvend. Ieder oneven week op woensdag namiddag.

03

Telefonisch spreekuur

Elke dinsdag van 20u tot 22u.
T 0167 56 01 00

PMC Eaux de vie
Kaaistraat 71
4651 BL Steenbergen
T 01 67 56 01 00
info@pmc-eauxdevie.nl
© PMC Eaux de vie
Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Door jouw inschrijving geef je PMC-Eaux de vie toestemming om je de e-nieuwsbrief te sturen. Je kan je toestemming op elk moment intrekken. Als je onze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan op de uitschrijflink onderaan elke nieuwsbrief.